Gebruikers kunnen er niets mee maar wissen is geen optie. Uiteindelijk moet de Apple Watch-applicatie toegang geven tot de App Store voor het slimme horloge. Ook kan via deze dedicated app de koppeling tussen iPhone en Apple Watch worden gemaakt. Alleen: voor iedereen die geen Watch aanschaft is het weer een nutteloze ongevraagde app.

Geraffineerde reclame

Bovendien duurt het nog zeker tot maart voordat in Nederland zo'n slim horloge te koop is. Wat er op neer komt dat Apple niet meer dan een geraffineerde reclameboodschap meegeeft aan alle gebruikers die updaten. Eerder zorgde het ongevraagd pushen van een U2-album via iTunes voor veel boze gebruikers.

In feite geldt hetzelfde voor de al eerder meegegeven app Gezondheid die in Nederland ook geen toegevoegde waarde heeft. Veel gebruikers voegen deze ongevraagde apps samen in een overbodige map. Denk bijvoorbeeld ook aan weinig gebruikte apps zoals Tips, iMovie, Kiosk, Passbook, Pages, Numbers, Keynote en in mindere mate iBooks en Podcasts. Zij krijgen dus gezelschap van de Apple Watch-reclameapp.