Als iPhone-gebruikers "I lost my phone" intoetsen in Google.com krijgen ze te zien waar het toestel zich bevindt en de mogelijkheid deze te bellen. Gebruikers kunnen deze functie inschakelen via de "mijn account"-feature van Google.

Google's phone location-feature kan overigens geen iPhones vergrendelen of op afstand wissen. Toch is het een handige feature voor iPhone-gebruikers die hun toestel kwijt zijn en even snel willen zien waar het toestel zich bevindt.

De feature kan ook gebruikt worden om te voorkomen dat andere mensen toegang krijgen tot het Google-account dat gekoppeld is aan het toestel. Dieven kunnen dan bijvoorbeeld geen privé-informatie van de eigenaar achterhalen.

Concurrerend platform

Het is bijzonder te zien dat Google deze functionaliteit toevoegt aan een platform van diens concurrent. Het lijkt erop dat Google zich profileert als een zoekmachine die voor alles en iedereen gebruikt kan worden, een publieke dienst.

Als je er op een cynischere manier naar kijkt zou je kunnen denken dat Google op deze manier wil mensen wil weglokken van Apple's diensten en tools op dat gebied. Als meer mensen Google's diensten gebruikt en daar aan wennen, zou men in de toekomst makkelijker kunnen switchen naar Android.