Het eerste wat opvalt aan Chrome 6 is het nieuwe uiterlijk. Sommige elementen zijn verplaatst en er is nog maar één menuknop in plaats van twee. Chrome 6 heeft ook nieuwe synchronisatiefuncties waarmee gebruikers extensies en auto-aanvullen kunnen synchroniseren tussen verschillende computers. Voorheen werden favorieten, wachtwoorden, voorkeuren en skins gesynchroniseerd.

Google is van plan het upgrade-proces te versnellen door elke zes weken een nieuwe versie van Chrome af te leveren. "We zullen veel vaker en regelmatiger gaan updaten", zegt Brian Rakowski, director of product management van Chrome. Als Google dit volhoudt vernieuwd Chrome zichzelf aanzienlijk sneller dan de concurrentie. Mozilla bracht in 2009 bijvoorbeeld maar een grote update uit, en hoopt er dit jaar twee uit te brengen. Internet Explorer (IE) van Microsoft krijgt eens in de twee jaar een grote update.

Chrome ligt op schema

Chrome 6 repareert 16 gaten waarvan er 8 zijn aangemerkt als hoog risico, vier als "medium" vier gaten krijgen een lage prioriteit mee. Geen enkel beveiligingsprobleem werd aangemerkt als kritiek. In totaal betaalde Google 4.337 dollar voor tipgevers die 6 gaten aandroegen. Naast de gedichte gaten repareert Chrome 6 een kwetsbaarheid door een Windows kernelprobleem. Google dacht dat bij de vorige patchronde al te hebben gefixt, maar dat bleek niet het geval.

Chrome heeft zijn doelstelling voor dit jaar al gehaald. Een jaar geleden zei Google dat de browser in september 2010 een marktaandeel van 5 procent moest hebben, in 2011 moet dit 10 procent zijn. Volgens Net Applications was het marktaandeel van Google Chrome in augustus 7,5 procent.

Geen succes

"Ik zou dat geen overweldigend succes noemen", zegt Sheri McLeish van Forrester Research. "Ze hebben hun verwachtingen redelijk agressief uitgesproken, maar 7 procent binnen twee jaar is nogal langzaam voor een bedrijf dat zo groot is als Google." Uiteraard denkt Rakowski daar anders over. "Wij denken dat de snelheid verbazingwekkend is", zij hij terwijl hij erop wijst dat Chrome op dit moment 70 miljoen gebruikers heeft. "We zijn er heel blij mee dat we zeer hoog staan aangeschreven bij mensen met kennis van zaken. Onze volgende uitdaging is doorbreken bij het grote publiek."

Chrome 6 is beschikbaar voor Windows, OS X en Linux en direct te downloaden. Gebruikers die de browser al hebben krijgen de update automatisch of kunnen die handmatig in gang zetten.