Facebook heeft een wijziging doorgevoerd op Instagram waardoor gebruikers niet langer alle media van Instagram-gebruikers kunnen bekijken zonder dat zij zijn ingelogd, dat wordt ook wel lurken genoemd. Lurkers die door een pagina van een Instagrammer heen scrollen krijgen een melding te zien waarin wordt verteld dat zij in moeten loggen of zich moeten registreren, deze melding kan niet worden weggeklikt.

"Als je niet bent ingelogd op Instagram, kun je alleen nog maar een bepaald aantal berichten op publieke profielen zien voordat je wordt gevraagd om in te loggen. Dit is om mensen te helpen om foto's op Instagram te zien en vervolgens te begrijpen hoe ze de beste Instagram-ervaring kunnen krijgen door deel uit te maken van de gemeenschap, verbinding te maken en te communiceren met de mensen en dingen waar ze van houden," laat een Facebook-woordvoerder weten aan Mashable.

Hiermee slaat Instagram dezelfde weg in als Facebook en Pinterest. Het moederbedrijf hoopt op deze manier de gebruikersgroei te stimuleren. 

Dit betekent dat veel van onze lezers zich voortaan ook aan moeten zullen melden om alle content van Webwereld op Instagram te kunnen zien. Wij delen de hands-on-ervaringen die we op evenementen hebben en aankondigen op deze dienst meestal het eerste.

Bekijk hier Webwereld's Instagram-account