Het in 2007 gestarte Joost is geflopt en sluit bijna alle kantoren. Zonder al te veel ruchtbaarheid werden in oktober al de deuren van het kantoor in Londen gesloten. De curator meldde destijds aan TechCrunch dat het videobedrijf te weinig marktaandeel op internet had weten te veroveren.

Ook in Leiden wordt het kantoor opgedoekt, zo blijkt nu. De eigenaar van het pand, Basis Huisvesting, bevestigt dat Joost het pand verlaat. Op de site wordt gezocht naar een nieuwe huurder voor het 7 etages tellende pand, dat per direct beschikbaar is.

New York neemt niet op

Het telefoonnummer van het kantoor in Leiden wordt nog wel bemand door een Joost-medewerker, die voor vragen doorverwijst naar het New Yorkse kantoor van Joost. Daar meldt een woordvoerder dat Joost inderdaad zijn activiteiten in Nederland afbouwt. Volgens hem blijven er nog wel enkele werknemers hier actief, maar waar die worden gehuisvest is onduidelijk.

Begin 2007 werkten er nog 180 man in Leiden voor het videobedrijf. Joost zond in eerste instantie uit via een downloadbare applicatie, later via de browser.

Videoplatforms

Uiteindelijk gooide Joost het afgelopen zomer over een heel andere boeg: het begon met het verkopen van white label videoplatforms aan mediabedrijven en distributeurs. Daarvoor was weinig plek voor Nederland. Joost zal "de activiteiten in Leiden terugschroeven", werd er destijds geschreven in het persbericht.