Nog vier dagen en dan is het over en uit met Windows 7. Toch zijn er nog miljoenen gebruikers die geen aanstalten maken om te switchen naar Windows 10 of een ander besturingssysteem. De KDE community wilt Windows 7 “vluchtelingen” helpen gratis te migreren naar een Linux-distributie met KDE Plasma.

"In plaats van te migreren naar Windows 10 en urenlange updates, inbreuken op je privacy en vervelende advertenties in je apps, installeer je een Linux-besturingssysteem met Plasma", zegt KDE.

"Binnen 30 minuten ben je klaar en heb je alle veiligheid en stabiliteit van een Linux systeem, met alle mogelijkheden en het gebruiksgemak van Plasma.”

De organisatie heeft zelfs een video gemaakt waarin gebruikers worden opgeroepen te switchen naar KDE Plasma.

Twijfel je nog of je wilt switchen naar Windows 10 of Linux? Lees dan dit artikel met redenen om wel of juist niet te switchen naar Linux. Wil je toch upgraden naar Windows 10? Lees dan hier hoe je dat doet Heb je een (nieuwe) Windows 10 licentie nodig? Dan kan je deze hier voor een hele mooie prijs op de kop tikken. Zoek je een Linux distributie die op de nieuwste versie van KDE Plasma draait? Kijk dan hier.