Torvalds heeft eigenlijk een enorme hekel aan telefoons in het algemeen, zo schrijft hij op zijn blog. "Ze zijn irritant en storen je als je aan het werk bent of zit te lezen." Mobiele telefoons zijn nog erger, omdat die je irriteren waar je ook bent.

Toch heeft hij in de loop van de tijd een aantal mobiele telefoons gehad. Dat waren natuurlijk Linux-telefoons, omdat het idee hem aanstond om een telefoon met Linux erop te hebben. Maar uiteindelijk gebruikte hij die alleen om spelletjes op te spelen op lange vluchten.

Bellen is bijkomstigheid

Maar toen de Nexus One multitouch kreeg, kon hij de verleiding toch niet weerstaan en heeft hij er een gekocht, wat trots wordt gemeld door de Android-gemeenschap. En sterker nog, hij is er tevreden mee! “Ik heb niet meer het gevoel dat ik een telefoon meesleep voor het geval dat ik iemand moet bereiken – in plaats daarvan heb ik nu een nuttige (en ook best mooie) gadget bij me. Het feit dat ik ermee kan bellen is maar een bijkomstigheid”, schrijft hij.

Als vergelijkingsmateriaal heeft hij natuurlijk alleen de G1 en vroege Linux-telefoons van Motorola. Niet de iPhone, om maar een willekeurige telefoon te noemen.

Bron: Techworld