“Ik weet helemaal niks meer van programmeren. De meeste code die ik schrijf zit in mijn e-mails. Dus iemand stuurt me een patch .... Ik [antwoord met] pseudo-code. Ik ben zo gewend om patches te bewerken dat ik nu soms patches bewerk en de patch verstuur zonder hem ooit te hebben getest. Ik schreef het letterlijk in de mail en zei: 'Ik denk dat het zo moet,' maar dit is wat ik doe, ik ben geen programmeur,” aldus Torvalds.

"Ik lees en schrijf veel e-mail. Mijn taak is om uiteindelijk om echt 'nee' te zeggen. Iemand moet 'nee' zeggen tegen [deze patch of dat pull-verzoek]. Omdat ontwikkelaars betere code schrijven als ze weten dat ik 'nee' kan zeggen tegen iets wat ze doen. Soms zijn de codewijzigingen zo duidelijk dat er helemaal geen berichten nodig zijn, maar dat is zeer zeldzaam."

Torvalds zegt verder dat hij het nog wel naar zijn zin heeft ondanks dat hij niet meer programmeert. Bovendien stelt hij dat ontwikkelen een stuk makkelijker is geworden dankzij betere tools, betere documentatie en een grotere community.