LiveCycle Enterprise Suite wordt met Update 1 uitgebouwd met twee componenten. Daarnaast wordt de integratie met Adobe-stokpaardje AIR (Adobe Integrated Runtime) strakker getrokken, zodat de LiveCycle-applicaties offline beschikbaar komen. Ook toegevoegd zijn procesvalidatie (voor het uittesten van processen voor ze daadwerkelijk op de server draaien) en opname- en playbackfuncties voor de debugger. LiveCycle ES is een jaar uit.

De eerste geïntegreerde tool, het op Alfresco gebaseerde Content Services, moet het mogelijk maken om applicaties te bouwen die gekoppeld zijn aan bestaande content binnen de organisatie. Dan moet gedacht worden aan archiveringssoftware, of applicaties die verschillende processen koppelen aan derde partijen. Adobe zegt voor Alfresco gekozen te hebben omdat de open source-tool net als de rest van LiveCycle ES gebaseerd is op Java 2 Enterprise Edition.

Hoewel Alfresco onder de GPL 2-licentie valt, heeft het een zogenaamde linking-exception. Kort houdt dat in dat toegevoegde niet hoeft te worden vrijgegeven. Content Services moet 25.000 dollar kosten per CPU, of 125 dollar per gebruiker (minimum van 100 gebruikers).

Het tweede nieuwe component, PDF Generator 3D, is specifiek bedoeld voor assemblage- en productiebedrijven. De applicatie moet het gemakkelijker maken om CAD-ontwerpdata centraal te beheren. Deze toevoeging kost 60.000 dollar per CPU, 300 dollar per gebruiker. Bron: Techworld