LogMeIn Ignition is al langer beschikbaar voor de iPhone. Het programma biedt via het telefoonscherm de mogelijkheid om pc's of Macs (draadloos) op afstand te bedienen. De nieuwe Android-uitvoering heeft hetzelfde prijskaartje als de iPhone-editie: 30 dollar (24 euro). De mobiele apps zijn erg succesvol voor LogMeIn, dat in de App Store de op zeven na grootste omzet heeft van alle apps, schrijft de Britse ict-nieuwssite The Register.

Ook Nederlandstalig

De Android-app is ook beschikbaar in de Nederlandse Android-market in een Nederlandstalige versie. Het programma werkt vanaf versie 1.5 van Android. De app biedt volledige keyboardtoegang, waaronder bekende toetsencombinaties op zowel Windows-pc's als Macs.

LogMeIn was twee jaar geleden bij de opening van Apple's App Store ook van plan een mobiele versie te maken van LogMeIn Rescue, waarmee it-afdelingen dan technische ondersteuning kunnen bieden via mobieltjes. Maar omdat het hiervoor nodig was om het programma op de achtergrond te draaien - wat tot voor kort niet was toegestaan op de iPhone - besloot LogMeIn zich voorlopig alleen te richten op Ignition. Dat programma is sinds kort ook beschikbaar in een grotere uitvoering voor de iPad.