Windows 7 is in Nederland tot nu toe beter ontvangen dan voorganger Vista. Dat schrijft persbureau ANP, op basis van een rondgang langs enkele grote winkelketens. De winkels zeggen tevreden te zijn over de verkoopcijfers van de losse exemplaren van Windows 7.

Verkoop neemt nog toe

Volgens pc-winkel MyCom stijgen de verkoopcijfers per week nog altijd. Ook Paradigit zegt dat de "hoge verkoop" langer aanhoudt dan die van Vista net na de introductie daarvan in januari 2007. Paradigit verkocht ook 20 procent meer pc's na de komst van Windows 7.

Ook webwinkel Bol.com meldt aan ANP dat de losse verkoop van Windows 7 "vele malen beter" verloopt dan de toenmalige 'beginverkoop' van Vista. Begin november waren er al metingen waaruit bleek dat Windows 7 sterk opkomt dankzij de losse verkoop, mede van upgrades.

Voorbij de 15 proccent

Microsoft heeft Windows 7 op 22 oktober uitgebracht voor de consumentenmarkt. Volgens marktonderzoeker GfK had het besturingssysteem na twee weken al een marktaandeel van 15 procent. Dat is op basis van omzet, die voortkomt uit de verkoop van de nieuwe Windows-versie. GfK moet de cijfers over de hele maand november nog vrijgeven.