Het marktaandeel van Apple's besturingssysteem Mac OS X kende in december een recordstijging van 0,8 procent. Hiermee komt het aantal Mac-surfers op 9,6 procent. Over heel 2008 liet OS X een toename zien van bijna 32 procent. Dit blijkt uit de laatste metingen van Net Applications. Vorige week liet dit bedrijf weten dat ook het aandeel van Apple's browser Safari eveneens sterk was gestegen.

De cijfers laten ook zien dat er steeds meer gesurft wordt op de iPhone van Apple. 0,44 procent van het internetverkeer kwam in december van dit apparaat. In november was dit nog 0,37 procent.

Windows in de min

Het verlies komt voor een groot gedeelte voor rekening van Windows. De dalende trend zet zich vooralsnog onverminderd voort, ditmaal met een daling van 1 procentpunt. De Windows-surfers zijn nu verantwoordelijk voor 88,6 procent van het totaal. Vorige maand dook dit aantal voor het eerst onder de 90 procent.

Net Applications laat weten dat het beeld enigszins vertekend kan zijn. Door de feestdagen is er minder op het werk gebruik gemaakt van internet dan thuis, waar vaker andere besturingssystemen dan Windows gebruikt worden.