De add-on gaf gebruikers de mogelijkheid de content van de Zuid-Afrikaanse Netflix-achtige dienst op een legale manier te bekijken via Kodi. De eigenaar was hier achter niet van gediend en klaagde de bouwer, Matt Huisman, vorige week aan.

Huisman heeft als reactie de add-on offline gehaald en daarmee leek de kous af. Torrent Freak meldt echter dat Naspers het hier niet bij laat en ook een klacht heeft ingediend bij Paypal. De betaaldienst reageerde daarop door het account van Huisman te blokkeren.

Huisman is geschokt en begrijpt niet waarom Naspers zo agressief reageert aangezien de add-on geen illegale handelingen uitvoert en gebruikers ook niet aanspoort om illegaal te handelen. De add-on zorgt ervoor dat Showmax gebruikt kan worden via Kodi. Hiervoor moeten gebruikers een abonnement hebben en netjes inloggen. De plug-in wordt gratis aangeboden door Huisman en de ontwikkelaar ontvangt slechts af en toe een donatie van fans.

Huisman zal nu aan Paypal moeten aantonen dat er geen copyright is geschonden om bij z'n donaties (die niet alleen voor de add-on bedoeld waren, maar ook voor andere projecten waar de ontwikkelaar aan werkte) te kunnen komen.