Aangezien er nooit een officiële app voor het Windows-ecosysteem is gemaakt zijn vele 3rd-party-ontwikkelaars aan de slag gegaan om apps te maken die werken met het Snapchat-platform en bijbehorende API's. Een jaar geleden is Snapchat Inc. echter begonnen met het bannen van 3rd party apps waaronder de, op Windows phone en -mobile, populaire app 6snap.

Dit had als resultaat dat er op Android en iOS apparaten alleen nog maar gewerkt kon worden met de officiële Snapchat-app en dat er voor Windows phone en mobile gebruikers niets meer voorhanden was. Op de vraag waarom de 6snap-maker z'n app had verwijderd uit de Microsoft-store kwam een jaar lang geen antwoord...tot nu.

Rudy Huyn, de maker van 6snap, twitterde gisteravond dat hij daar niets over mag zeggen

Wel doet de ontwikkelaar een boekje open over het beleid van Snapchat Inc. "Welke API je ook gebruikt, je zal altijd een e-mail ontvangen van een Snapchat-advocaat, doe geen moeite." aldus Huyn, "Er zijn een heleboel third-party Snapchat-apps beschikbaar voor Android en iOS maar alleen de WP-ontwikkelaars worden aangepakt." De mensen achter Snapchat Inc. zeggen dat deze stappen worden genomen wegens veiligheidsoverwegingen.

De 6snap-ontwikkelaar legt verder nog uit dat men niet hoeft te verwachten dat Microsoft in samenwerking met Snapchat Inc. een officiële app zal bouwen. "Het kan ze niks schelen, ze haten Microsoft en ze zullen er alles aan doen [3rd-party ontwikkelaars] de nek om te draaien."