Mozilla Firefox was de eerste webbrowser die de strijd aanging met Microsoft's Internet Explorer na het "wegvallen" van Netscape. De browser snoepte traag maar gestaag marktaandeel van Microsoft's browser af en dat ding jaren goed totdat Google met Chrome roet in het eten gooide.

De U.S. analytics vendor Net Applications heeft een meting uitgevoerd en bracht naar buiten dat het marktaandeel van Microsoft's browsers (IE en Edge gecombineerd) in April is gedaald met twee procentpunten terwijl Google Chrome 2.6 procentpunt klom, waardoor het totale marktaandeel van Google's browser groeide naar 41.7 procent.

De grootste verrassing is echter afnemende populariteit van Mozilla's webbrowser. Het marktaandeel van Firefox daalde met 0.8 procentpunt en dook daardoor onder de 10 procent.

Mozilla heeft het de laatste jaren sowieso wat zwaarder te verduren. Het bedrijf heeft "afscheid" moeten nemen van Firefox OS en Thunderbird in de etalage gezet. Daarnaast probeert Mozilla ook Firefox relevant te houden door de browser te verbouwen om mee te gaan met de Webkit-standaard.

Safari en Opera bungelen overigens onderaan met 4,9 en 1,9 procent.