Softwaremaker Metacase is de fabrikant van Metaedit, een applicatie waarmee ontwikkelaars code domeinspecifiek kunnen genereren en modelleren.

Volgens Metacase vervangt dsm het tien jaar geleden geïntroduceerde uml - 'dat zich bewezen heeft als gebrekkig toepasbaar voor modelgebaseerde codegeneratie'.

"Ontwikkelaars klagen vaak over de complexiteit van uml, het algemene karakter en slechte ondersteuning voor embedded software", aldus Metacase in een verklaring.

Wat volgens de fabrikant ook een nadeel van uml is, is dat het niet mogelijk is om automatisch code van een goede kwaliteit te genereren. Bij domeinspecifiek modelleren is dit niet het geval omdat een programmeur zich richt op één probleemdomein, aldus Metacase.

De fabrikant is zo overtuigd van de kracht van zijn software, dat het de introductie van Metacase 4.5 aangrijpt om flink met de prijs te stunten.

Bedrijven die nog geen licentie hebben en hun eerste licentie voor Metaedit+ Workbench aanschaffen, hoeven volgens Metacase slechts 150 euro te betalen in plaats van de volledige licentiekosten (5500 euro). Bron: Techworld