Microsoft heeft dinsdag twee programma's geïntroduceerd om gegevens eenvoudig vanuit Lotus Notes-applicaties te migreren. Het bedrijf hoopt hiermee nieuwe gebruikers voor Exchange, waarvan versie 12 later dit jaar verschijnt, binnen te halen.

De twee programma's, Exchange Connector for Lotus Notes/Domino en Exchange Calendar Connector for Lotus Notes/Domino, zijn gratis vanaf de website van de fabrikant de downloaden.

Later dit jaar zal de softwaremaker ook nog Microsoft Analyzer 2006 for Lotus Domino, Microsoft Data Migrator 2006 for Lotus Domino en drie nieuwe applicatietemplates voor Windows SharePoint Services op de markt brengen.

De applicatieverkenner, die voor eind maart beschikbaar zal zijn, analyseert Lotus Notes-applicaties en breekt deze op in vier categorieën waarna de software aanbevelingen doet om die applicaties te migreren.

Zodra deze migratie-informatie bekend is, kan Microsoft Data Migrator de data van Lotus Notus-applicaties, zoals databases, migreren naar Windows SharePoint Services.

De drie nieuwe templates voor WSS lijken op die van Lotus Notes-applicaties om de gebruiker het idee te geven dat deze zich op bekend terrein bevindt.

Bron: Techworld