Windows 10-klanten krijgen punten hoe langer ze de browser gebruiken en die zijn in te wisselen voor bonnen van Amazon.com of Starbucks. Het promotieprogramma wordt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten getest. Om in aanmerking te komen voor de cadeaukaarten, moeten gebruikers Bing as standaardzoeker gebruiken en diagnostische informatie van Windows 10 doorsturen naar Microsoft.

Edge-surfers krijgen punten voor het gebruiken van de browser tot aan 30 uur per maand. Dat browsen moet voldoen aan twee voorwaarden: Edge moet het een geactiveerd pictogram in de taakbalk zijn (om aan te geven dat je het gebruikt) en gebruikers moeten met de browser bezig zijn, middels muisbewegingen, klikken of het kijken van video's.

Dit gaat niet alleen om het populariseren van de IE-opvolger. Hoe meer mensen Edge gebruiken, hoe meer mensen potentieel Bingen en dat levert advertentie-inkomsten op. Windows 10 schuift Bing naar voren als standaardzoekplatform met integratie met Cortana (ook al niet in Nederland beschikbaar) en de browser.