Rafael Rivera, die onlangs ook rapporteerde dat de Windows 7 installatietool open source code bevatte, schrijft dit op zijn blog. Hij heeft verschillende sleutels opgepikt in de Windows registry, waarmee kan worden uitgemaakt of een machine in aanmerking komt voor SP1 of niet. Een screenshot van de Process Manager bevestigt zijn verhaal. Rivera verwacht dat het testen van SP1 binnenkort zal beginnen, als het al niet begonnen is.

Maar zelfs als hij gelijk heeft en het testen inderdaad al is begonnen, dan nog kan het maanden duren voor SP1 werkelijk verschijnt. Bij Vista gingen er drie maanden overheen nadat een slecte groep SP1 had ontvangen, voordat het service pack voor iedereen beschikbaar kwam. Volgens het schema van Microsoft zal SP1 pas in oktober verschijnen.

SP3 van Vista

Veel systeembeheerders wachten met het uitrollen van een nieuwe Windows-versie tot SP1. Dan is het werkelijke grondig getest in de praktijk en zijn alle kinderziektes er uit. Analisten hebben er steeds op gehamerd dat wachten op SP1 in dit geval onverstandig is, aangezien de ondersteuning voor XP wordt uitgefaseerd. Ook wordt wel gezegd dat het niet nodig is, aangezien Windows 7 ook gezien kan worden als SP3 van Vista.

Bron: Techworld