In totaal heeft Microsoft 12 van de 27 bekende lekken in Vista gedicht. Tijdens de eerste zes 'levensmaanden' van XP werden 36 van de 39 lekken gedicht.

Dit blijkt uit gegevens die Jeff Jones, bij Microsoft verantwoordelijk voor de beveiligingsstrategie, bekend heeft gemaakt.

Ondanks dat Vista dus nogal wat niet gedichte lekken kent, doet het nieuwe besturingssysteem het volgens Jones beter dan zijn voorganger.

Dit zou onder meer blijken uit het feit dat er in Vista niet alleen minder lekken, maar ook minder kritieke lekken zijn ontdekt dan in XP. In de eerste zes maanden dichtte Microsoft 23 kritieke lekken in XP. Bij Vista staat deze teller nog op één.

Eerder deze week kwam Jones al in het nieuws toen hij soortgelijke resultaten bekendmaakte waarin hij Windows XP met Red Hat Enterprise Linux 4 WS, Novell Linux Desktop 9 en Apple Mac OS X 10.4 met elkaar vergeleek.

Jones kwam tot de conclusie dat XP veiliger is dan de andere besturingssystemen omdat er in 2006 voor XP minder patches waren dan voor de andere besturingssystemen en XP-patches in de praktijk bovendien ook sneller worden vrijgegeven.

Bron: Techworld