Het ziet er naar uit dat Microsoft's eerdere pogingen om gebruikers naar Windows 10 mobile te laten switchen niet echt willen lukken. Daarom gooit het bedrijf het nu over een andere boeg door gebruikers op andere platformen zoveel mogelijk Microsoft-apps te laten gebruiken. Dit doen zij met een app genaamd Microsoft Apps.

Catalogus

"Microsoft apps maakt het makkelijk om de beste apps te vinden die beschikbaar zijn voor je Android-apparaat", luidt de omschrijving in Google Play. "Blader door Microsoft's uitgebreide selectie van apps [onderverdeeld] in verschillende categorieën." Microsoft's app is dus eigenlijk een catalogus die alle aps van de softwaregigant op een rijtje heeft staan, waardoor het lijkt op een op zichzelf staande App-store.

Deze app zou het zoeken naar Microsoft-apps makkelijker moeten maken en alle Apps van het bedrijf in één oogopslag moeten weergeven, maar een deel van de gebruikers vraagt zich af wat precies het nut is. Met één druk op de knop kunnen binnen Google Play ook alle Apps van Microsoft worden weergegeven waardoor deze app in feite overbodig is. Bovendien kost het meer tijd om eerst deze app te installeren en dan, binnen deze app, nog eens op zoek te gaan naar Microsoft-apps.