Naast Bash heeft het systeem ook andere nieuwe features aan boord. Windows phone en Android-gebruikers kunnen via Cortana hun toestel linken aan hun Windows pc waardoor Cortana de gebruiker op de hoogte kan houden via de desktop. Als de batterij bijna leeg is, krijgt de gebruiker bijvoorbeeld een melding op de desktop. Maar ook als gebruikers hun toestel kwijt zijn kan Cortana via geolocation helpen het toestel te vinden. Ook kan Cortana helpen met het opzoeken van routes en deze doorsturen naar de mobiel.


Pin, pin pin pin

Ook de nieuwe browser van Microsoft heeft een kleine uitbreiding gekregen. De browser heeft een extra zet aan extensies gekregen waaronder een "pin it" knop voor gebruikers die fan zijn van de solciale site Pinterest. Ook is er een clipper toegevoegd voor Microsoft OneNote waardoor gebruikers web-content kunnen toevoegen aan hun OneNote notebooks.

Daarnaast krijgen ook bestaande extensies waaronder de Reddit Enhancement Suite krijgen updates. Deze bestaande extensies moeten alleen wel opnieuw worden geinstalleerd.

Universele Skype

Gebruikers kunnen in deze build aan de slag met de nieuwe versie van Skype. De Universele Windows Platform-app vervangt de huidige Skype-app.

Op de volgende pagina: Duisternis

In deze update kunnen gebruikers de dark mode van Windows 10 proberen. Naast deze donkere versie heeft Microsoft ook andere uiterlijke veranderingen doorgevoerd in deze beta build. Zelfs de meegeleverde emoji's zijn opnieuw ontworpen. Daarnaast heeft het bedrijf toegegeven aan de politiek correcte gekte rondom de icoontjes en de mogelijkheid om verschillende huidskleuren te selecteren toegevoegd.

Bugs

Helaas zijn er in deze build ook weer een aantal bugs te vinden. Grote bestanden die worden gedownload met Edge kunnen op 99 procent blijven hangen. De workaround voor dit probleem is het afsluiten van de browser en de gedownloade bestanden handmatig hernoemen waardoor de bestande direct gebruikt kunnen worden. Dit zorgt er echter wel voor dat de beveiligingschecks, die na het downloaden worden uitgevoerd, worden omzeild. Let dus goed op als je bestanden downloadt van onbetrouwbare locaties.

Ook HoloLens-ontwikkelaars die met de nieuwe emulator aan de slag willen gaan zullen met deze build van een koude kermis thuis komen. Deze werkt namelijk helemaal niet meer. Gebruikers zullen moeten switchen naar de slow ring om augmented reality-apps te moeten ontwikkelen.

Al met al valt er weer genoeg te proberen voor de Insiders. Wat vinden jullie van de nieuwe toevoegingen? Laat het ons weten in de comments.