Hoewel een officiële aankondiging ontbreekt, werd gisteren via diverse media en blogs bekend dat VMware zich aansluit bij het Server Virtualization Validation Program (SVVP) van Microsoft. "Dit is voor beide fabrikanten een grote overeenkomst", aldus consultant Jaap Wesselius op Hyper-v.nu. "Als het nieuws eenmaal officieel is, worden de applicaties en besturingssystemen van Microsoft ondersteund op VMware-omgevingen."

De stap van Microsoft en VMware komt niet geheel als een verrassing. Microsoft kondigde gisteren al een licentiewijziging aan waarin staat dat Microsoft technische ondersteuning zal bieden voor 31 serverapplicaties die zijn uitgerold op de eigen hypervisor of op ‘gevalideerde virtualisatieplatformen van derden’. Ondersteuning voor VMware kon eigenlijk niet meer uitblijven.

SVVP

Het SVVP-project werd in juni gelanceerd en biedt leveranciers van hypervisors de mogelijkheid om hun virtualisatieomgevingen te testen in combinatie met de producten van Microsoft. Inmiddels hebben Citrix, Novell, Sun, Virtual Iron en Cisco zich al aangesloten bij het programma.

De deelname van Cisco is opvallend, aangezien de netwerkfabrikant zelf geen hypervisor in huis heeft. Het is daarom moeilijk om te geloven dat 'het bedrijf nog lang wegblijft van de servervirtualisatiemarkt', speculeert Virtualization.info. Eerder dit jaar waren er al geruchten dat Cisco interesse zou hebben in Citrix of VMware, geruchten die door Cisco zelf stug worden ontkend.

Bron: Techworld