Voor ontwikkelaars, programmeurs en testers bestond al een editie van Visual Studio. Een editie voor databaseontwikkelaars ontbrak nog, aldus Microsoft.

Visual Studio 2005 Team Edition for Database Professionals moet nog voor het einde van dit jaar verschijnen. De software, die geïntegreerd wordt in Team Foundation Server, moet databaseontwikkelaars en –beheerders beter laten samenwerken in teamverband, stelt de softwarefabrikant.

"Databaseprofessionals kunnen nu echt onderdeel gemaakt worden van een team", belooft Matt Nunn, productmanager bij Microsoft. De nieuwe software geeft teamleden namelijk de mogelijkheid om gezamenlijk veranderingen aan te brengen in databaseschema's, nog voordat ze in productie worden gebracht.

Ook is er een tool die – aan de echte productiedata gespiegelde – data kan genereren. "Gebruikers kunnen dus een plan maken om data te genereren die zowel in volume als in vorm lijkt op de data die in werkelijkheid moet worden ingevoerd."

De eerste community technology preview (ctp) van de Database Professionals-editie verschijnt op 12 juni. Bron: Techworld