Veel configuratie-opties zijn al verplaatst van het configuratiescherm naar de nieuwe instellingen/settings-app. Het configuratiescherm is niet meer te vinden in het startmenu en ook via de toetscombinatie (Windowns-knop + X en de menu-knop) kan het configuratiescherm niet meer worden geopend.

Slechts verstopt

Toch is het configuratiescherm (nog) niet helemaal uit Windows gesloopt. Bodgan Popa meldt op Softpedia dat het configuratiescherm nog wel gewoon kan worden geopend via de verkenner. Gebruikers hoeven slechts het verkenner-scherm te openen en te zoeken op het configuratiescherm. Ook kunnen gebruikers het configuratiescherm terugkrijgen door de nodige register-hacks toe te passen.

Popa meldt verder dat het samenvoegen van het configuratiescherm en de instellingen-app een veelgehoord verzoek is en dat Microsoft al een behoorlijke tijd bezig is met het migreren van opties uit het configuratiescherm naar de instellingen-app.

Wij vragen ons af wat dit op de lange termijn betekent voor de God mode in Windows. Deze truc zorgt ervoor dat alle configuratie-instellingen in één interface te zien zijn.