Microsoft haakt voor de weergaven van html in Office 2011 nu aan op de html-rendering die Apple biedt in zijn besturingssysteem. Dat is het open source Webkit dat ook dienst doet voor Apple's eigen webbrowser Safari, die dan ook niet is te verwijderen uit OS X. De overstap van Microsofts eigen html-engine naar die van Apple is opgemerkt door Apple-blog 9to5mac.

Outlook voor Mac

Office for Mac 2011 trekt qua functionaliteit gelijk met afgelopen zomer verschenen Office 2010, voor Windows. Daarbij schrapt Microsoft ook de Mac-eigen mailclient Entourage ten gunste van Outlook, wat in augustus vorig jaar is onthuld. Toen is ook al bekend geworden dat de Mac-uitvoering ruim na de pc-uitvoering verschijnt; eind 2010.

De Mac-uitvoering van Office sluit ook aan op Microsofts collaborationsoftware Sharepoint en op zijn cloud-opslagdienst Skydrive. Microsofts kantoorpakket voor Macs is vanaf deze week verkrijgbaar.

Nederlandse versie

Op de Nederlandse site van de fabrikant wordt de nieuwe versie wel aangeprezen, maar in de daar gelinkte online-winkel is alleen voorganger Office 2008 te vinden. Gebruikers die de vorige versie hebben gekocht, kunnen gratis Office 2011 downloaden. Dit geldt vanaf 1 augustus tot 30 november.