Dit maakte de softwaregigant bekend op de Microsoft Professional Developers Conference (PDC) in Los Angeles. De bètaversie van Silverlight 4 is vanaf vandaag te downloaden. De voornaamste verbetering is de dertig procent snellere opstarttijd.

De nieuwe versie gaat dezelfde besturingssystemen en browsers ondersteunen als voorheen, daarnaast komt er software voor Google Chrome, Dit aldus InfoWorld.

Buiten de browser

Het is ook mogelijk om html te hosten in applicaties en dat gebruiken als besturing van een applicatie. Buiten de browser zijn er met Silverlight 4 nieuwe Windows api's beschikbaar en is er ondersteuning voor pop-up vensters toegevoegd. Een gebruiker kan ook applicaties draaien buiten de Silverlight 4 sandbox op Windows en Mac.

Andere toevoegingen in de nieuwe versie zijn ondersteuning voor multicasting en het User Datagram Protocol (UDP). Ook worden er de nodige mogelijkheden toegevoegd aan de Representational State Transfer (REST) met betrekking tot de Windows Communication Foundation en verrijkte internetapplicaties.