John Friedman, corporate vice president of design en research bij Microsoft heeft uit de doeken gedaan dat het bedrijf werkt aan nieuwe iconen voor Windows 10 en bijbehorende apps. Het bedrijf zegt de iconen ontworpen heeft op basis van feedback van klanten. Microsoft breekt met het platte ontwerp, dat al jarenlang door veel bedrijven wordt gebruikt en gaat voor meer kleur en verdieping.

De nieuwe set iconen bevat moderne ontwerpen voor een groot aantal Windows 10-apps waaronder Paint, Calculator, Mail en File Explorer. Microsoft Edge heeft eerder dit jaar al een nieuw pictogram gekregen evenals Microsoft Office.

Ook het Windows 10-logo is herontworpen "Onze gemeenschap is al vanaf het begin met ons bezig met het herontwerpen van het logo," aldus Jon Friedman, hoofd van Microsoft Office design.

 

"We hebben voor elk icoon talloze onderzoeken uitgevoerd. Van mild tot wild, we hebben een veelheid aan ontwerprichtlijnen verkend en geluisterd naar klanten over de hele wereld. We leerden zo wat niet resoneerde bij gebruikers (vlak ontwerp en gedempte kleuren) en wat wel resoneerde (diepte, gradaties, levendige kleuren en beweging)".

De nieuwe iconen zullen in de loop van 2020 uitgerold worden. Microsoft legt hier uitgebreid uit hoe het de logo’s heeft ontworpen.

 

Een deel van deze nieuwe iconen was al te zien in screenshots van Windows 10X, een aangepaste versie van Windows speciaal voor apparaten met meerdere schermen.

Wat vind jij van de nieuwe Windows-iconen?
Prachtig, houden zo
Lelijk, ik heb liever de oude iconen
Created with Poll Maker