Nadat mensen Windows 7 hadden geïnstalleerd, kregen ze ineens de melding dat ze hun batterij moesten vervangen. Ook rapporteerden gebruikers dat de batterijduur ineens dramatisch achteruit ging.

Niets verkeerd

Microsoft heeft de problemen onderzocht. Dat onderzoek heeft uitgewezen dat het toch echt aan de batterijen ligt, en niet aan Windows 7, schrijft Steven Sinofsky in een uitvoerige blogpost. Men heeft contact opgenomen met mensen die hebben geklaagd en de laptops zijn onderzocht. In alle gevallen zou de batterij inderdaad aan vervanging toe zijn en er zijn geen aanwijzingen gevonden dat Windows 7 iets verkeerd deed, aldus Sinofsky.

Volgens Sinofsky wordt het probleem eigenlijk veroorzaakt doordat Windows 7 een veel beter manier heeft om de gezondheid van de batterij te meten. Vorige besturingssystemen hadden die feature nog niet, en daarom komt de melding pas als Windows 7 is geïnstalleerd.

Nieuwe batterijen

Verder zijn er geen problemen geconstateerd bij nieuwe laptops. Ook heeft men niet kunnen vaststellen dat nieuwe batterijen ineens minder lang meegaan, hoewel dat wel door gebruikers is gerapporteerd. Daarbij moet worden gezegd dat er maar zo’n 20 incidenten zijn vastgesteld, waarvan er 12 zijn onderzocht. Als je bedenkt dat het gebruik van Windows 7 enorm is toegenomen, dan lijkt het probleem erg klein. Het ziet er dus naar uit dat deze bug een storm in een glas water is en dat een paar mensen nieuwe batterijen moeten gaan kopen.

Tot slot moedigt Sinofsky mensen die toch problemen ondervinden aan om contact met Microsoft op te nemen. Ze kunnen een mail naar hem sturen via het contactformulier op de website, ze kunnen een bericht plaatsen op het TechNet forum, het Microsoft Answer forum, of ze kunnen support.microsoft.com bezoeken voor informatie over hoe ze lokale ondersteuning kunnen krijgen.

Update

Sinofsky zou wel eens veel mail kunnen krijgen. Gebruikers reageren uiterst geïrriteerd op zijn blogpost. Veel schrijvers op het TechNet forum vinden dat Microsoft zich er zo wel erg makkelijk van afmaakt. Btstech zegt bijvoorbeeld dat Microsoft zijn handen wast in onschuld, en dat hij de verklaring van Sinofsky helemaal verwerpt.

Jujusous3 schrijft: "Ik word erg kwaad als mensen zeggen dat het geen probleem is van Microsoft. Dat is onzin. Mijn batterij is nieuw en origineel van Dell en hij werkt prima met Vista. Maar met 7 heb ik vijf minuten voordat hij stopt met werken."

Bovendien zou Windows 7 de melding ook geven als laptops voorzien worden van nieuwe batterijen. De verklaring van Sinofsky zal dus zeer waarschijnlijk niet het laatste zijn wat we hier van horen. Bron: Techworld