Volgens Microsoft was de naam Metro alleen maar een werktitel en volgens Zdnet doopt het de tegelinterface nu 'Windows 8'. Het was al bekend dat de Metro-naam werd losgelaten en nu wordt ontwikkelaars verteld dat ze bijvoorbeeld in plaats van Metro-app Windows 8-app moeten zeggen.

Microsoft zou in moeilijk vaarwater zijn gekomen met het Duitse Metro Group en daarom wordt de 'werktitel' losgelaten. De softwaregigant spreekt deze berichten tegen, maar laat in een interne memo weten dat de naam wordt vervangen.

Windows 8 op Windows 8

Volgens Zdnet heeft het softwarebedrijf nu een nieuwe naam gekozen en dat wordt dus Windows 8. Microsoft heeft de naam nog niet officieel bevestigd. Windows 8 moet het eerste platform worden met de interface Windows 8. Ook het mobiele OS Windows Phone wordt uitgerust met de interface.

Microsoft gebruikte zijn werktitel Metro overigens al in zijn reclamecampagne voor Microsofts mobiele platform Windows Phone 7. Het bedrijf heeft een designpagina voor developers over de ontwikkeltaal Metro.