De tweede grote update aan Microsofts kantoorpakket Office 2010 is uitgebracht en via Microsoft Update verkrijgbaar of te downloaden in 32-bit en 64-bit. Service Pack 2 verzameld al uitgebrachte updates aan Excel, Outlook, PowerPoint en Word ter verbetering van de stabiliteit, prestaties en compatibiliteit.

Ter aanvulling van producten uit de Office-suite komt SP2 ook met updates voor Microsoft Project 2010, Microsoft Visio 2010 en Microsoft SharePoint Designer 2010.

Office-suite flink aangepakt

Daarnaast patcht het enkele nieuwe problemen die zich voordoen met de kantoorsoftware. Met name Excel 2010 krijgt daarbij een reeks aan patches voor onder meer problemen die zich voordoen bij het opslaan van bestanden waarin gekopieerde stijlen zitten verwerkt, datavalidatie en het werkboekformulier.

Bij Outlook 2010 worden problemen met de bestandsgrootte van lange e-mails verleden tijd, alsook de spellingscontrole voor het versturen van een e-mail. Bij PowerPoint 2010 wordt vooral video-kwaliteit aangepakt, terwijl Word 2010 naast de stabiliteit van blogposting op Microsoft SharePoint Server 2013 and Microsoft Office 365 vooral veel kleine verbeteringen krijgt.