Microsoft had met Virtual PC zelf al een desktopvirtualisatieproduct in huis. Probleem was alleen dat Virtual PC's lastig zijn te beheren. Dat gat wordt nu opgevuld met de software van Kidaro.

Kidaro biedt een beheerinfrastructuur voor Virtual PC’s, waaronder clientsoftware om virtuele desktops te kunnen beheren. Het van oorsprong Israëlische bedrijfje is ook in staat om desktops die zijn gevirtualiseerd met VMware te beheren. Het lijkt er echter op dat Microsoft Kidaro volledig 'Windows-centrisch' wil maken.

Kidaro is met Managed Workspace ook in staat om applicaties en data te draaien in wat een Microsoft-blogger noemt een transparante ‘virtual machine wrapper’. Als een legacy applicatie bijvoorbeeld Windows 95 nodig heeft, is het met Virtual PC nu nog zo dat een volledige versie van het oude OS wordt geladen in een window. Kidaro maakt het mogelijk om een enkele applicatie te ‘wrappen’ en te tonen als alle andere applicaties. Door een betere compatibiliteit te bieden tussen applicaties en OS hoopt Microsoft dat bedrijven sneller overstappen op Vista.

Desktopoptimalisatie

Microsoft gaat de virtualisatietechnologie van Kidaro opnemen in zijn 'Microsoft Desktop Optimization Pack for Software Assurance' als een extra betaalde dienst. MDOP biedt bedrijven technologieën voor het beheer van desktops, waaronder Application Virtualization (voorheen SoftGrid), Asset Inventory Service, Advanced Group Policy Management en een Recovery Toolset.

Microsoft nam eerder dit jaar al Calista Technologies over dat is gespecialiseerd in RDP-desktopvirtualisatie. Hoeveel Microsoft betaalt voor Kidaro is niet bekend gemaakt. Volgens het Israëlische Globes gaat het om een bedrag van tussen de 90 en 100 miljoen dollar.

Bron: Techworld