Het gaat om een oplossing voor industriële productie, een voor projectbeheer, en twee voor winkelketens (retail). Crispin Read, general manager van Microsoft Dynamics ERP, zegt dat zijn bedrijf hiermee investeert in het inbouwen van gespecialiseerde functionaliteit.

Het is niet bekend gemaakt hoeveel Microsoft betaalt voor de vier aangekochte toevoegingen. Die worden nu opgenomen in het Dynamics-pakket en komen daarmee beschikbaar voor alle partners en klanten van Microsofts ERP-software. De leverancier stelt dat het inbedden van deze kernfunctionaliteit partners de vrijheid geeft zich te concentreren op aanvullende zaken die hun klanten de meeste meerwaarde bieden.

Vier toevoegingen

De vier oplossingen zijn gekocht van Fullscope, Computer Generated Solutions, LS Retail EHF en To-Increase Denmark, beide dochters van Columbus IT Partner. Fullscope levert een oplossing voor het beheer van productieprocessen. Daarmee is een naadloze integratie van businessprocessen over meerdere productieprocessen mogelijk.

Computer Generated Solutions levert een oplossing voor de zakelijke dienstverlening. Daarmee zijn in één enkel systeem projecten, beschikbare resources, financiële transacties, en facturering te vatten. Dat maakt beheer mogelijk om beschikbare middelen af te stemmen op lopende opdrachten.

LS Retail EHF en To-Increase Denmark tenslotte leveren retail-modules waarmee Microsoft een volledige (end-to-end) retailoplossing kan leveren. Die biedt beheermogelijkheden voor winkels, point-of-sale, merchandising en het achterliggende ERP-systeem.

Specialisatie loont

Dynamics-partners van Microsoft specialiseren zich al meer in specifieke industrietakken, zogeheten verticals. Uit onderzoek van IDC blijkt dat partners met een verticale focus veruit beter presteren dan niet gespecialiseerde partners. De specialisten winnen meer klanten, hebben een grotere ‘share-of-wallet’ van hun nieuwe klanten, sluiten grotere contracten en zien kans om hogere marges op hun omzet te behalen.

Bron: Channelworld.