Let's face it: Windows 10 mobile heeft een chronisch tekort aan apps. Het is een veelgehoord argument tijdens discussies en waarschijnlijk één van de redenen waarom mensen switchen naar een ander systeem. Microsoft heeft daar iets op gevonden en komt met een Android app genaamd AppComparison op de proppen. Een oplossing die menig Linux-fan doet gniffelen.

Alternatieven

Het is de bedoeling dat gebruikers via deze app alternatieven voorgeschoteld krijgen voor hun Android apps. AppComparison presenteert apps die dezelfde functionaliteit hebben als hun Android tegenhanger of iets wat er op lijkt. Op deze manier probeert Microsoft van het stigma af te komen dat er te weinig apps beschikbaar zijn voor hun ecosysteem.

Switch to Windows phone

Microsoft heeft in 2013 al geprobeerd zieltjes te winnen voor hun ecosysteem met de app: Switch to Windows Phone. Deze applicatie scande je apps om vervolgens alternatieven voor Windows phone weer te geven. Dit was geen erg groot succes en is later verbouwd tot migratietool. Nu proberen ze het opnieuw met AppCompare. Of deze app wel een succes wordt is nog maar de vraag. Emil Protalinski van Venturebeat meldt dat er nog niet bijster veel te vinden is en dat er bovendien enkele dubieuze resultaten naar voren komen.