Microsoft komt letterlijk naar je toe deze zomer. Het bedrijf pakt groot uit met Windows 10 en wil dat echt niemand daar omheen kan. Sterker nog: vanaf 29 juli wil het dat eigen medewerkers tijd vrij maken om langs de deuren te gaan in hun buurt om zo het Windows 10-evangelie te verspreiden. Oh ja, het gaat om vrijwilligerswerk, kondigt CEO Nadella aan in een via GeekWire uitgelekte memo.

Magisch upgrade-leger

Niet alleen de eigen medewerkers, wereldwijd werken in totaal 118.584 mensen voor de IT-gigant, mogen op pad. Ook klanten en partners worden de komende tijd verzocht om onderdeel uit te maken van het upgrade-leger. Nadella komt de komende weken met meer details over de plannen, maar hoopt dat ook zij meedoen en geïnspireerd raken. "Met een gezamenlijke missie en heldere strategie kunnen we echt magische dingen bereiken", aldus de bevlogen Microsoft-CEO.

Kortom: woon je in de buurt van een Microsoft-medewerker dan kun je vanaf 29 juli bezoek verwachten. Mochten ze een voetje tussen de deur krijgen bij je, dan gaat het ditmaal niet zoals je misschien gewend bent om de evangelisatie van het christendom. We hebben het hier over een Windows-upgrade.

Lees ook: Geeks grijpen bij Microsoft de macht