Nieuwssite Geekwire heeft een intern document in handen weten te krijgen waarin staat dat werknemers geen gebruik mogen maken van onder andere Slack. Het document bevat ook andere softwarepakketten die niet gebruikt mogen worden (waaronder Kaspersky en Grammarly) ook een lijst met software die wordt afgeraden, maar wel mag worden gebruikt.

"Slack Free, Slack Standard en Slack Plus-versies bieden niet de vereiste controles om Microsoft Intellectual Property (IP) goed te beschermen. Bestaande gebruikers van deze oplossingen moeten de chatgeschiedenis en bestanden met betrekking tot Microsoft-bedrijven migreren naar Microsoft-Teams, die dezelfde functies en geïntegreerde Office 365-apps, bel- en vergaderfuncties biedt," zo valt te lezen in het document.

Op de lijst met afgeraden software worden onder andere (een deel van) Github, Amazon Web Services en Google Docs genoemd.

Slack ging vorige week naar de beurs en behaalde daarmee een groot succes. Het aandeel steeg met meer dan 50 procent en daarmee kreeg het bedrijf achter de collaboration-app een waarde van 20 miljard dollar.

Zowel Microsoft als Slack waren niet bereikbaar voor commentaar.