Family Pack geeft voor 150 euro drie licenties op Windows 7 Home Premium. Vorig jaar kwam bij de lancering van Windows 7 alleen een Engelstalige Family Pack voor Nederlandse consumenten beschikbaar.

Daarmee kunnen pc-bezitters een flinke korting binnenhalen. Een volledige licentie op Windows 7 Home Premium kost zo'n 190 euro. Een upgradepakket is nog altijd 100 euro.

De Nederlandse versie ligt op 22 oktober in de winkelschappen, precies een jaar na de lancering van Windows 7 in Nederland. Volgens Marcel van de Gender, product marketingmanager Windows voor de consumentenmarkt in Nederland, kreeg Microsoft vorig jaar veel verzoeken om een Nederlandse versie, zo schrijft hij op Windows Blog.

Beperkt beschikbaar

De Engelstalige versie was snel uitverkocht, blogt van de Gender. Die versie komt overigens volgende maand niet naar Nederland. Hij waarschuwt wel voor een beperkte beschikbaarheid van de Nederlandstalige Family Pack. Het pakket is vanaf 22 oktober ook online in de Microsoft Store te krijgen.

Vorig jaar kwamen veel klachten over de korte beschikbaarheid van Family Pack. Na iets meer dan een maand verdween het pakket van de markt. Microsoft heeft nu niet aangegeven tot wanneer de aanbieding geldt.