Het programma Oxite is volgens de ontwikkelaars niet gemaakt omdat er dit perse noodzakelijk was, maar een voorbeeld van hoe ASP.NET MVC gebruikt kan worden.

Model-view-controller

ASP.NET MVC stelt ontwikkelaars in staat om te bouwen volgens het model-view-controller principe. Hierbij geeft model de staat van de applicatie weer. View haalt hier informatie uit en zet dit om in een gebruikersinterface. De controller staat in verbinding met het model en past dit aan waar nodig.

Volgens Microsoft is het met Oxite makkelijker om belangrijke blogfuncties makkelijker te implementeren. Als voorbeelden noemt het bedrijf RSS feeds, reactiefunctie en trackbacks. Met deze laatste techniek sturen weblogs elkaar onderling een signaal, zodat lezers van het ene weblog weten dat er op het andere mogelijk een interessant artikel staat.

De makers van Oxite laten weten dat de alfa versie bestemd is voor webontwikkelaars. Het CMS is nog niet zo laagdrempelig als bijvoorbeeld Wordpress of Movable Type.

Als ontwikkelaars de alfa verder willen bouwen tot een programma dat ook geschikt is voor consumenten, dan zal Oxite ze hierbij geen strobreed in de weg leggen. Bron: Techworld