Dit komt doordat Microsoft een nieuwe versie van Windows Mobile Device Center (WMDC), zijn Vista-beheersoftware voor smartphones met Windows Mobile 6, heeft geïntroduceerd.

Belangrijkste verandering in Windows Mobile Device Center 6.1 is de mogelijkheid om bestanden uit te wisselen, iets dat voorheen met WM6 niet mogelijk was.

Het Mobile Device Center is voor Vista-gebruikers de vervanger van het bekende Activesync, waarmee bestanden en gegevens tussen de smartphone en pc kunnen worden uitgewisseld.

Gebruikers van Windows Mobile 6.0 klaagden echter dat Device Center überhaupt geen bestanden synchroniseert en in sommige gevallen zelfs informatie kwijtraakt.

Versie 6.1 moet een einde aan dit euvel maken. Andere nieuwe mogelijkheden zijn het synchroniseren van html-mail en automatische apparaatidentificatie. Ook is het nu mogelijk een dataverbinding op te zetten met de smartphone terwijl deze is verbonden met de pc.

In het derde kwartaal zal Windows Mobile overweg kunnen met Office 2007, heeft Microsoft tevens bekendgemaakt. Gebruikers van WM6 en WM5 zullen een gratis update ontvangen waarmee het mogelijk wordt om Office 2007-documenten te lezen en bewerken. Bron: Techworld