Watson stelt op Twitter dat er geen geruchten meer nodig zijn: de update komt over ongeveer twee weken, ook voor huidige Windows-Phone toestellen. Eerder werd bekend dat het OS dan ook direct in het Nederlands beschikbaar zal zijn.

Watson verwijst naar een blogpost van General Manager Eric Hautala, die gebruikers direct waarschuwt voor onofficiële en gelekte kopieën van Mango. "Tijdens het officiële Windows Phone 7 updateproces zal elke Windows telefoon ook software krijgen van de telefoonfabrikant. Deze aangepaste firmware is nauwkeurig aangepast om je telefoon - en apps - te laten werken met de nieuwe mogelijkheden van Windows Phone 7.5. Omdat je telefoon de juiste firmware nodig heeft om te functioneren als bedoeld, is mijn advies simpel: blijf uit de buurt van bootleg updates en zelfgemaakte tools", blogt hij

Hij geeft aan dat de upgrade de komende twee weken zal worden uitgerold. The Register stelt dat Microsoft geen exacte datum wil noemen, uit angst voor nep-upgrades.

Update-problemen

Eerder waren er grote problemen bij updates voor Windows Phone 7. De eerste updates liepen vast op het Omnia 7-toestel van Samsung.

Microsoft heeft naar aanleiding van deze fout handleidingen moeten posten om de gebruikers door een updateproces van zo'n 40 minuten heen te loodsen. Het bedrijft heeft uiteindelijk de update weer ingetrokken en moeten herzien.

De update die de telefoons liet vastlopen was een kleine pre-update in het vooruitzicht van Mango.