Met de Exchange ActiveSync-software kunnen mobiele telefoons draadloos push e-mail ontvangen en gegevens synchroniseren met Exchange Server. Het vernieuwde licentieprogramma is een leidraad voor bedrijven die hun mobiele applicaties willen commercialiseren.

Om de ontwikkeling van ActiveSync-software te stimuleren, heeft Microsoft een aantal Exchange-gerelateerde documenten online geplaatst. De technische documenten geven een overzicht van de protocollen die gebruikt worden in Exchange, zodat ontwikkelaars direct aan de slag kunnen. Het aantal mobiele telefoontypes dat ActiveSync ondersteunt is inmiddels opgelopen tot ruim 200.

Met deze stappen lijkt Microsoft opnieuw te willen bewijzen dat het een nieuwe koers is gaan varen, waarbij het bedrijf hamert op openheid en samenwerking met andere partijen. De basis hiervan werd gelegd in februari van dit jaar, toen de Interoperability Principles van kracht werden; Microsoft deed toen verschillende beloften over het ter beschikking stellen van technische specificaties om zo van zijn imago als 'gesloten' bedrijf af te komen.

Bron: Techworld