Micorsoft heeft aangegeven niet langer te werken aan de My People app en deze waarschijnlijk zelfs te verwijderen uit Windows 10. People (ook wel aangeduid als "My People" of "Personen” mocht je Windows op Nederlands staan) werd geïntroduceerd in de Windows 10 Fall Creators Update en is te vinden op de taakbalk. Als je erop klikt, heb je snel toegang tot e-mail-adressen of Skype-accounts van drie goede vrienden. Sterker nog, die vrienden kunnen je heel snel een emoji sturen die op je scherm verschijnt om je eraan te herinneren dat je vrienden aan je denken. 

Als dat leuk vindt, dan ben je in de minderheid. Microsoft verwijdert meestal alleen functies die niet werden gebruikt of verouderd zijn geraakt - Windows to Go, een andere functie die eerder werd verwijderd en gebruikte een soort USB-drive dat niet meer wordt ondersteund door OEM's. 

Op een testmachine die we onlangs ontvingen stond de nieuwste versie van Windows 10 en People/Personen was daar al uitgeschakeld. Hoewel het mogelijk is dat mijn persoonlijke Windows-voorkeuren zijn overgedragen toen ik me aanmeldde of dat deze functie was uitgeschakeld in het standaard test-account, is het ook mogelijk dat dit de eerste stap is voor het uitfaseren van People. 

De Windows 10 Fall Creators Update introduceerde een aantal interessante, creatieve functies - 3D Builder, Mixed Reality Viewer, en meer en helaas hebben die alweer allemaal het veld moeten ruimen. People is het nieuwste slachtoffer.