Microsoft heeft een Outlook-versie voor Windows RT ontwikkeld en test dit momenteel intern op de Surface RT-tablet, meldt ZDNet op basis van drie bronnen binnen Microsoft. Windows RT is de gestripte versie van Windows 8, bedoeld voor apparaten met ARM-chips, waarop oude Windows-programma niet werken. Momenteel levert Microsoft bij Windows RT een speciale RT-versie van Office 2013 mee, maar Outlook zit daar nog niet bij, terwijl er wel RT-versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote zijn.

Mail

Een Outlook-versie voor Windows RT zou het gebruik van e-mail op Windows RT-machines moeten verbeteren. Op dit moment hebben gebruikers van ARM-tablets met Windows alleen de beschikking over de Mail-applicatie, maar die is vrij beperkt qua functies. Of 'Outlook RT' een Windows 8-applicatie is of een volledige desktopapp is nog niet duidelijk. De Office RT-apps zijn momenteel desktopapplicaties en geen 'Metro-stijl' Windows 8-apps.

Interne onenigheid

Microsoft heeft nog niet besloten of Outlook RT wordt uitgebracht. Verschillende afdelingen binnen Microsoft zouden hierover met elkaar in de clinch liggen. Er is volgens ZDNET onenigheid binnen Microsoft over of het verstandig is om een tabletversie van Outlook te maken, omdat deze concurreert met de standaardapp voor Mail. Een kamp binnen Microsoft zou die app echter willen hernoemen tot Outlook.