Microsoft betaalde als onderdeel van de deal 348 miljoen dollar aan Novell, waarvan 240 miljoen ging naar de abonnementen die Microsoft van Novell kocht. Daarmee zou de softwarereus het gebruik van SUSE bevorderen over een periode van 5 jaar. Nu blijkt Microsoft bijna door zijn abonnementen heen te zijn, zo meldt de SD Times.

Patenten

Behalve de verkoop van deze abonnementen kwamen de bedrijven overeen dat Microsoft klanten van Novell niet lastig zou vallen met patenten. Dat wekte in 2006 nogal wat beroering op, aangezien dit een werd gezien als een knieval voor Microsoft. Novell zou met de deal zo goed als toegeven dat Linux patenten van Microsoft schendt.

Verder gingen de bedrijven op technisch gebied samenwerken, om de integratie tussen Windows Server en SUSE Linux Enterprise Server te verbeteren. In 2008 werd de deal nog uitgebreid met een gezamenlijk ondersteuningsprogramma, vanwege overweldigend succes.

Bron: Techworld.nl Update:

Microsoft heeft de deal met Novell nog verlengd in augustus 2008. Daarbij heeft de Windows-producent toen voor 100 miljoen dollar extra aan Suse Linux-certificaten van Novell gekocht.

Van de oorspronkelijke 240 miljoen dollar aan certificaten was toen al zo'n 65 procent verkocht, aan Microsoft-klanten. De oorspronkelijke overeenkomst uit 2006 heeft een looptijd van 5 jaar.