Het Windows 7-team van Microsoft meldde zondag op zijn weblog dat de publieke bèta van de opvolger van Windows Vista tot 24 januari online blijft staan. Eerst wilde Microsoft de download beperken tot de eerste 2,5 miljoen gebruikers. Ook die limiet verdwijnt nu.

De uitbreiding van de bèta-test is een compensatie voor de serverproblemen waar Microsoft dit weekend mee kampte. De testversie was sinds vrijdagavond te downloaden, maar door de grote toeloop konden diverse servers het op sommige momenten niet meer aan. Het installatiebestand is 2,5 gigabyte groot. Tijdens het downloaden werden downloads meermaals afgebroken. Ook kregen registratieservers die de license-keys genereerden het zwaar te verduren.

'Niet ideaal'

Het Windows-team geeft nu toe dat 'de situatie niet ideaal is'. "We bieden onze excuses aan voor het ongemak dat sommigen van jullie hebben ondervonden." Het Windows-team schrijft verder het 'geweldig' te vinden om 'de positieve eerste recensies' te lezen.

Microsoft-baas Steve Ballmer maakte de komst van de publieke testversie donderdagochtend bekend tijdens een toespraak op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.