Verschillende gebruikers melden wederom popups te krijgen tijdens het gebruik van Windows 10. Microsoft maakt in de gemelde pop-up reclame voor diens eigen browser, Edge, en promoot de opvolger van het ter ziele gelegde bing rewards, (Microsoft Rewards.

IDG-collega's Mark Hackman en Brad Chacos melden dat gebruikers die Edge al regelmatig gebruiken de meldingen waarschijnlijk niet krijgen.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft de toolbar gebruikt om het een en ander aan te prijzen. De fabrikant gebruikte deze eerder al om Het accugebruik van Google's browser, Chrome, af te kraken. Ook hierbij ging het om de promotie van Edge. Ook deze melding schijnt weer terug te zijn.

Het is niet bekend of Microsoft ook is begonnen met het weergegeven van advertenties op het lockscreen Op de volgende pagina: Zo schakel je de advertenties uit

Het kan zijn dat je het weergeven van advertenties al hebt uitgeschakeld, maar Microsoft staat er inmiddels om bekend bepaalde opties weer in te schakelen na grote updates. In dit geval zou de Anniversary Update de uitgeschakelde opties weer hebben ingeschakeld.

Toch zijn er ook een hoop gebruikers die melden nog geen enkele advertentie te hebben gezien. Het is wellicht handig om als voorzorgmaatregel alvast de meldingen uit te schakelen.

Klik op Start en selecteer Instellingen en kies Systeem

Onder het kopje "meldingen" staat de optie Tips en suggesties voor Windows weergeven, schakel deze uit.