Microsoft heeft bekendgemaakt dat het versies 6.13 en ouder van de Windows-desktopsoftware van Skype en versies 6.14 en ouder van Skype voor Macs binnenkort 'met pensioen zal sturen'. Dat betekent dat alle versies van voor februari 2014 binnenkort al niet meer worden ondersteund. Het bedrijf adviseert alle klanten om per direct te updaten naar de nieuwste versie, omdat het 'gebruik van Skype anders niet zonder storingen is te garanderen'.

Nieuwe interface

De Windows 8-, Android- en iOS-apps van Skype hebben de afgelopen anderhalf jaar al een verbeterde user-interfaces gekregen. Een nieuwe interface komt ook naar de andere desktop-clients van Skype, bevestigde Microsoft afgelopen maand.

Bugfixes en notificaties

In maart voerde het softwareconcern belangrijke updates door die bugs bij de onderlinge synchronisatie tussen de Skype-apps voor verschillende platformen aanpakte. Dat is waarschijnlijk de reden dat Microsoft gebruikers nu snel naar die latere versies wil krijgen.

Er volgde ook een functie die onthoudt welk apparaat je actief gebruikt, en alleen daar een notificatie aflevert. Dit voorkomt dubbele notificaties op bijvoorbeeld een tablet én een smartphone.