Microsoft Nederland maakt in een blogpost waarin de eerste verjaardag van Windows 7 wordt gevierd bekend dat Windows 8 binnen twee jaar moet verschijnen. "Verder werkt Microsoft uiteraard aan de volgende versie van Windows. Maar het zal nog zo'n twee jaar duren voordat 'Windows 8' op de markt komt."

Het lijkt erop dat de Nederlandse tak van de softwaregigant hier zijn mond voorbijpraat. Het blogbericht is sinds afgelopen vrijdag aangepast en de bewuste zinnen zijn verdwenen. Wel is de tekst nog terug te vinden via de cache van Google. Zoals het er nu naar uitziet verschijnt Windows 8 in oktober 2012.

Risicovolle gok

Steve Ballmer, ceo van Microsoft, noemde de volgende versie van Windows in een interview met analistenbureau Gartner de 'meest risicovolle gok' van het bedrijf op dit moment. Hij zei dat tijdens een soort kruisverhoor waar verder niet wordt ingegaan op de kwestie.

Microsoft Nederland was niet direct in staat om een verklaring te geven over het weghalen van de zinnen over Windows 8.

Update 11.53 uur: Microsoft Nederland laat weten de zinnen te hebben geschrapt omdat "we eigenlijk helemaal niets nieuws aan te kondigen hadden over de volgende Windows-versie". Het bericht was juist bedoeld om de verjaardag van Windows 7 te vieren. "Verder hebben we daar niets aan toe te voegen", aldus een zegsvrouw.