Het afblazen van het nieuwe beleid kwam op een moment dat Microsoft verslaggevers en analisten al had ingelicht over de op handen zijnde veranderingen, zo meldt Cnet.

Gebruikers van de Home-versie van Vista zouden hun besturingssysteem in virtual machines kunnen draaien, zo was het plan van Microsoft. Deze mogelijkheid is tot nu toe voorbehouden aan gebruikers van de Business- en Ultimate-versies van Vista.

Microsoft hield uitbreiding van de virtualisatiemogelijkheden van andere Vista-versies tot nu toe tegen vanwege de veiligheid. Volgens het softwarebedrijf brengt virtualisatie veiligheidsrisico's met zich mee. Door het aantal Vista-versies waarmee virtualisatie mogelijk is, beperkt te houden tot de twee high end-edities zouden de eventuele problemen beperkt kunnen blijven.

Afgelopen week leek Microsoft dit beleid op aandringen van gebruikers te willen veranderen – tot de nieuwe mogelijkheid op het laatste moment alsnog niet doorging.

De reden voor het plotselinge ommekeer blijft vaag. "Microsoft heeft het virtualisatiebeleid voor Windows tegen het licht gehouden en besloten dat we vasthouden aan het huidige beleid", aldus de softwaremaker in een verklaring. Bron: Techworld