Access Manager 3.1 biedt ondersteuning voor WS-federatie, het hergebruik en centraal beheer van identiteiten. Het is dus een single sign-on functie, die een authenticatie in de ene omgeving ook in een andere accepteert. Zo kan veilig en snel toegang gegeven worden tot allerlei webdiensten.

Verder wordt het met Access Manager makkelijker voor niet-windowsgebruikers – lees gebruikers van SUSE Linux – om te werken met Microsoft-producten. De samenwerking met Microsoft heeft Novell blijkbaar in staat gesteld om de eigen Linux-omgeving meer te integreren met die van Microsoft.

Beheerders hebben met Access Manager bijvoorbeeld de mogelijkheid om Linux-gebruikers gemakkelijk toegang te geven tot Microsoft Office SharePoint. De authenticatie voor SharePoint wordt gedaan met Active Directory, terwijl de Linux-gebruikers daar niet in zijn opgeslagen. Maar met behulp van Access Manager kunnen identiteiten uit elke LDAP directory in de Microsoft infrastructuur worden geïntegreerd. Dat kan een boel wachtwoorden schelen.

Bron: Techworld